Bandleden

Ian Rijksen: zanger/drummer

Afgestudeerd als docerend musicus aan het conservatorium van Hilversum, drums –jazz / lichte muziek. In de afgelopen tien jaar heeft hij zich niet alleen ontwikkeld tot een allround drummer, met een voorliefde voor rock en funk, ook is hij zich steeds meer gaan profileren als zanger. Bij de Electric Space Cowboys komt dit verrassend goed samen. Hoewel hij negentig procent van de leadzang op zich neemt, blijft de muziek staan als een huis.
Bands :
Spina Longa – crossover-rock drums
Hayadoin -crossover-funk- zanger
Utility Showband drums en zang
Psycho Alpha – funk zang
Chocoholics – hiphop drums ( met o.a. Brainpower en Bas Bron)
Full Circle Showband
C.M.E. lounge-dance
Electric Space Cowboys

Projecten:

Jesus Christ Superstar uitvoeringen in 2002 en 2003 als Judas- zang
Opus One “ lekker zingen” musicals
Diverse Radio-TV opnamen, cd-recording (eigen beheer) en ± 120 optredens per jaar in binnen –en buitenland met genoemde en gelegenheidsbands.

Jules Tielens: gitaar

Jules werkte sinds zijn afstuderen als psychiater fulltime bij het Rehabteam voor Dak/ en Thuislozen in Amsterdam, de leukste baan die er is.
Muziek maken is sinds zijn studeren een passie geworden. Uren per dag pielen op een gitaar, alles zelf uitzoeken. In diverse bandjes gezeten en af en toe eens optreden. In 2000 kreeg hij genoeg van het toch wat halfslachtige gedoe van deze bandjes en besloot uiteindelijk het nog een keer, maar dan goed, te proberen. Aanleiding hiertoe was het ontmoeten van toenmalige overbuurman Theo, een professioneel bassist. Die kende weer drummer-zanger Ian, ook een pro, en de Space Cowboys was een feit. Eigen nummers werden geschreven, een CDtje gemaakt en er werd vooral erg lekker gespeeld. Maar ja, onder tussen heb je een drukke baan en weinig tijd om de benodigde optredens in cafe´s te regelen. Toen kwam het idee van de Hospitality Tour, een sponsor werd gevonden en inmiddels zijn we weer drie jaar touren langs de Nederlandse klinieken verder.

Theo Wijdeven: bas

Theo maakt zijn hele leven al muziek (vader was amateur-accordeonist, bruiloften en partijen), is er met de paplepel ingegeven. 1ste bandje op 2de klas middelbare school. School is daarna niets meer geworden;  Vanaf dat moment niet meer te stuiten en alles wat op de weg lag meenemen;
Jazz, dixieland, blues, bigband, nog meer blues  en rock (én roll).
In 1986 in Amsterdam gaan wonen en vrij snel Pall Gudmundsson tegengekomen die in zijn eigen studio geïmproviseerde muziek maakte met vooral buitenlands muzikanten. Een paar jaar later terechtgekomen als gastmuzikant bij “Slagerij van Kampen”, slagwerkgroep uit Eindhoven. CD en tour langs Poppodia en theaters o.a. met Bertus Borgers.
In 1992 opleiding docent popmuziek aan het Rotterdams Conservatorium afgerond en les gaan geven in Drieluik, Zaandam, later de Kade.
Na auditie bij “Tambourine” gespeeld (High under the Moon), meegewerkt aan CD “Waterland”.
Half jaar bij Drukwerk gespeeld als invalbassist ( 1ste optreden voor pakkumbeet 2500 man, zonder gerepeteerd te hebben!!! )
Vanaf 1992 vast bij “The Watchman”, met als hoogtepunten:
Roskilde Festival ( Denemarken )
South By South West ( SXSW ) Austin, Tx. ( USA )
Hardrockcafé Singapore
Quebec Music Festival ( Canada )
CBGB’s ( New York, NY )

“Ik heb Jules Tielens leren kennen als overbuurman; aanleiding was het geluid van een Ford Mustang die door ons straatje reed (één van mijn favoriete geluiden), daar stapte iemand uit met een Gibson gitaarkoffer en die ging het huis tegenover mijn huis binnen. Na wat ploeteren met diverse bezettingen (o.a. met Akkemay als zangeres) kwam Ian Rijksen erbij, die ik al kende van andere projekten. The Electric Space Cowboys waren een feit.”